MotoGP-legenda nousi Superbiken podiumille Assenissa – mestari Rea palasi voittajaksi

Kawasakia käskyttävä Rea tervehti ruutulippua ykkösenä pitäen viimeksi Espanjan Aragonissa tuplavoiton Ducatilla takoneen Chaz Daviesin takanaan.

Virheetöntä työtä tehnyt Rea peittosi Daviesin moottoripyöräurheilun katedraalissa 1,662 sekunnilla.

Mittavan uran MotoGP-luokassa ajanut yhdysvaltalainen Nicky Hayden avasi Superbiken podiumtilinsä päätymällä Hondallaan kolmanneksi reilut kahdeksan sekuntia voittajan takana.

Kylmähermoisesti tilannetta kytänneen, viime vuonna MotoGP-legendaksi kruunatun Haydenin tilaisuus avautui, kun hänen tiimikaverinsa ja kotiyleisön edessä kilpaileva Michael van der Mark kaatui kärkikahinoista.

Jo aiemmin keskeyttäneiden kaartiin oli liittynyt Rean tiimikaveri Tom Sykes, joka otti paalupaikalta terävän startin kisaan. Sykes koki kuitenkin kohtalonsa Assenin radan mutkassa 16, kun Kawasakin keula karkasi alta. Keskeytys oli vuoden 2013 mestarille kauden ensimmäinen.

Rea johtaa sarjaa pistein 156. Daviesilla on koossa 125 ja Sykesilla 102 pistettä.

– Oli jälleen mahtavaa voittaa Assenissa. Muutimme pyörän säätöjä warm up-session jälkeen ja se osoittautui oikeaksi liikkeeksi. Pyörän potentiaali on huikea, mutta en ole vielä saanut siitä aivan kaikkea irti. Tämä kisa antoi kuitenkin taas paljon informaatiota ja tietenkin myös 25 tärkeää MM-pistettä, myhäili Rea.

Kauden kahdeksas kisaerä ajetaan Assenissa sunnuntaina.