Mäkinen hienosti kakkosriviin Superbiken EM-avauksessa

EM-uransa tähän mennessä parhaan aika-ajosijoituksen saavuttanut Mäkinen kiersi Leopard Stratos-tiimin Yamahalla neljän kilometrin mittaisen radan ajassa 1,36,732.

Mäkisen kovin noteeraus syntyi aamupäivän aika-ajossa. Iltapäivän aika-ajosessiossa hän ei yltänyt enää aivan vastaaviin lukemiin pidon heikennyttyä kuumemmalla asfalttipinnalla.

Paalupaikka saavutettiin niin ikään ensimmäisessä sessiossa ja se oli espanjalaisen BMW-kuljettaja Santiago Barraganin käsialaa lukemin 1.35,800. Mäkinen jäi pohjista 0,932 sekuntia.

Barragan saa sunnuntaina klo 14 Suomen aikaan ajettavan kauden avauskisan eturiviin rinnalleen Yamahaa käskyttävän maanmiehensä Carmelo Moralesin ja BMW:llä kisaavan sveitsiläisen Maxmilian Scheibin.

Barragan kukisti Moralesin 0,180 ja Scheibin 0,472 sekunnilla.

Viime vuonna EM-sarjan yksityiskuljettajien mestaruuden nimiinsä vienyt ja täksi kaudeksi BMW:n Kawasakiin vaihtanut Motomarket Racingin Eeki Kuparinen päätyi aika-ajojen yhdistetyllä tuloslistalla sijalle 13. Kuparinen nosti vauhtiaan iltapäivällä, mutta eroa kärkeen jäi vielä 3,117 sekuntia.

Superbike-luokkaan ja Kuparisen tiimikaveriksi siirtynyt Valter Patronen oli 18:s 4,873 sekuntia kärjestä. Patronen kilpailee BMW:llä.

Sarjan neljäs suomalaiskuljettaja, eli Mäkisen Stratos-tiimikaveri Mika Höglund starttaa sunnuntain kilpailuun lähtöruudusta 20. Höglundin eroksi Barraganiin kirjattiin 6,247 sekuntia.