Ilahduttavaa on se, että myös suomalaiskatsojat ovat Kegumsin radan valleille tiensä löytäneet. Suomalaisugrilainen konsonanttipainotteinen puhetyyli olikin kisa-areenalla vallitseva kieli. Katsojat myös palkittiin Maamme-laululla, tosin se oli se virolaisversio EM-sarjan kisan voittaja Priit Rätsepin kunniaksi.
Yleisön tuen sai todeta myös suomalaislisenssillä kisaava kaksoiskansalainen, MX2-luokassa ajava Harri Kullas, joka siivitettiin kauden parhaaseensa kahden kansakunnan kannustuksen myötä. Team Monster Energy Yamaha Cariboldin pilotti päräytti avauserässä yhdeksänneksi ja petrasi toisessa kuudenneksi. Kuudenneksi muhkein pistepotti vankisti helsinkiläisen asemia sarjan kahdeksantena.
Iceone tiimin MX2-luokkalainen Ludde Söderbergkin kaasutteli Latviassa kauden parhaaseensa. Ensimmäisessä erässä nuorukainen nappasi säälipisteen ollen kahdeskymmenes. Toisessa hän hyödynsi hyvin suomalaismallisen radan ja kipusi hyvän ajon päätteeksi neljänneksitoista. Kegumsin kisan kakkoserä oli kauden ensimmäinen jolloin Söderberg saavutti ruutulipun samalla kierroksella erävoittajan kanssa. Söderbergin esiintymisessä on erittäin yritteliäs leima ja nuorukaisella on ilmiselvä halu kuulua MX2-luokan pistemiesten joukkoon. Vielä kun Kawasaki-pilotti onnistuisi käyttämään kaiken energiansa nopeaan etenemiseen, eikä lukuisten ajovirheiden paikkaamiseen olisi hänellä tosiasiallinen mahdollisuus murtautua 15 parhaan joukkoon useamminkin.
Red Bull KTM-tallin Ken Roczen näytti Kegumsissa, miten kaksipuolikasta nelaria viedään hiekalla. saksalainen vankisti MX2-luokan sarjajohtoaan kahdella suvereenilla erävoitolla. Avauserässä Roczenin voittoa avitti tiimikaveri Jeffrey Herlingsin kehno startti. Toisessa Herlings jopa vieraili piikissä, mutta katkesi lopulta kakkoseksi. Roczenista leivottaneen luokan mestari, sillä ennen viittä viimeistä osakilpailua 18-vuotias saksalainen johtaa Herlingsiä 29 pisteellä.
Kegumsissa kisattiin myös MX2-luokan EM-pisteistä ja neljä suomalaispilottia uskalsi lähteä testaamaan kyytinsä mantereen valioiden kanssa. Näistä neljästä pisteille päräytti vain Atte Jousi. Hyvinkään moottorikerhoa edustava 17-vuotias esiintyi edukseen. Avauserässä Atte oli kahdeksastoista, mutta paransi jälkimmäisessä nousujohteisen ajon päätteeksi sijalle 13. Paremmilla starteilla nuorukainen olisi satavarmasti kisannut paikasta kärkikymmenikköön. Atte Jousen kehityksen kannalta olisi ehdottoman välttämätöntä, että kaveri nähtäisiin muidenkin kuin EM-sarjan lähimmän osakilpailun starttipuomin takana, tämä ikäänkuin vihjeenä nuorukaisen taustavoimille.
Motocrossin MM-sarjan kiistellyn promoottori Youthstreamin paras oivallus lienee se, että pikkuluokan EM-sarjaa ajetaan MX1- ja MX2-luokkien kylkiäisenä. Nyt huipulle pyrkivät ajajanalut pääsevät vertaamaan omaa vauhtiaan eliittiin ”online” ja huipputiimien skouttaajat voivat valkata nuorukaisten joukosta tiimiensä tulevat tähdet. Vertailua pääsee tekemään myös rivikatsoja. Kegumsin aika-ajotuloksistakin voidaan lukea mielienkiintoisia asioita. Esimerkiksi EM-sarjan aika-ajon ja kisan ykkönen, virolaispilotti Priit Rätsep (kuvassa) olisi ollut MM-sarjan ajajien joukossa kolmastoista. Kaikkiaan 13 EM-sarjassa ajavaa olisi aika-ajon noteerauksensa myötä kiilannut MM-ukkojen joukossa 20 parhaan joukkoon. Iceone-tiimin Ludde Söderberg, joka oli MM-sarjan aika-ajossa 25., olisi omalla noteerauksellaan ollut EM-sarjan aika-ajajien joukossa kahdeskymmenes edellään mm. Atte Jousi.
Iceone tiimin MX1-luokkalainen Toni Eriksson ei Kegumsin hiekallakaan kyennyt pistesijoille. Eriksson pani varmasti peliin kaikkensa, mutta miehen olemuksesta paistoi ponnettomuus. Eräs katsomopenkalla seisonut pitkänlinjan suomalaiskatsoja, joka on seurannut suomalaista moottoripyöräurheilua lähietäisyydeltä kymmeniä vuosia kiteytti Erikssonin esityksen näin ”aivan kuin kaveri tietäisi itsekin ettei ole aivan oikeassa paikassa”.
Isomman luokan hallitseva Maailman mestari, KTM-tiimin sisilialaispilotti Antonio Cairoli saalisti Kegumsin hiekalta kauden ensimmäisen tuplansa. Helpolla se ei kuitenkaan tullut, sillä Monster Energy Yamahan ranskalaisajaja Steven Frossard pisti Cairolin tiukille. Ensimmäisessä erässä patongin purija taipui kolmella kymmenyksellä ja toisessa reilummin peräti viidellä sekunnilla. Cairoli jahtaa toista peräkkäistä isomman luokan titteliään reilulla 36 pisteen etumatkalla.
Viikko ennen Latvian kisaa ensimmäisen MM-sarja voittonsa kopannut venäläispilotti Evgeny Bobrychev oli Kegumsissa kolmonen ja kiilasi sarjassa jo neljänneksi haastamaan tosissaan mitalikolmikoksi pyrkiviä Frossardia ja belgian Clement Desallea. Menestyksellään Hondan ykköspyssy Bobryschev on tuonut katsomoihin ja kisaravintoloihin ärsyttävästi öykkäröiviä venäläiskatsojia.
Veteraanien kaksinkertainen World Cup-voittaja Mats Nilsson on tottunut voittamaan kisoja ylivoimaisesti. Kegumsissa Ruotsin suomalaismetsien kasvatti joutui tekemään voittonsa eteen huomattavasi enemmän. Nilssonin haastoi sarjan rookie Ismo Vehkonen. Miehen kokoiseksi ikänsä myötä paisunut Vehkonen pisti Nilsonin tiukille. Avauserässä Vehkonen taipui lopulta kolmella ja jälkimmäisessä vajaalla kahdella. Lukuisa suomalaiskatsojajoukko näki kuin näkikin suomalaisen podiumilla.