Kurvinen voitolla takaisin MM-sarjaan

Tim Neave (vasemmalla), Lasse Kurvinen (keskellä) ja Sammy Halbert (oikealla).

Flat Trackin kuudesta osakilpailusta koostuva MM-sarja käynnistyi eilen Italian Boves-Cuneossa. Avauskilpailun voittoon ajoi Lasse Kurvinen.

Vuosina 2020 ja 2021 flat trackin maailmanmestaruuteen ajanut Lasse Kurvinen palasi MM-sarjaan voitokkaana. Ensimmäisessä karsintalähdössä neljänneksi sijoittunut Kurvinen voitti toisen nousten kokonaistilanteessa neljänneksi. Kärjessä oli Yhdysvaltain mestari Sammy Halbert, toisena britti Tim Neave ja kolmantena puolustava mestari, Tsekin Ervin Krajčovič.

Kolmannella kierroksella Halbert ajoi kolmanteen voittoonsa ennen Neavea, Krajčovič otti omassa lähdössään voiton ja Kurvinen puolestaan kakkostilan. Suoraan finaaliin pääsevät kuusi kuljettajaa ratkaistiin neljänsissä karsintaerissä, jossa Halbert joutui taipumaan päivän aikana ensi kertaa – Kurviselle, kuinkas muuten – mutta säilytti ykköspaikkansa kokonaistuloksissa. Päivän kolmannen voittonsa napannut Neave oli toinen ja Krajčovič kolmas. Kurvinen oli neljäs, vuoden 2022 mestari Espanjan Gerard Bailo viides ja Saksan Markus Jell kuudes.

Kaksi viimeistä kuljettajaa ratkaistiin Last Chance -erässä, josta finaaliin ajoivat Alankomaiden Menno Van Meer ja Italian Vittorio Marzotto. Näin finaalin kahdeksan kuljettajaa edustivat kahdeksaa eri kansalaisuutta!

Lasse Kurvinen (365), Tim Neave (54) ja Sammy Halbert (69) muodostivat flat trackin MM-sarjan avausosakilpailun kärkikolmikon.

Finaalissa kokenut Kurvinen viimeisteli näyttävän paluunsa sarjaan ajamalla ykköseksi ennen Neavea ja Halbertia. Kärkikolmikon jäljessä maaliin ajoivat Krajčovič, Bailo, Jell, Van Meer ja Marzotto. Kurvisen kommentit kilpailusta ovat luvassa lähiaikoina.

Flat trackin MM-sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna Meissenissä, Saksassa.

Kuvat: Jesper Veldhuizen