Brembo ostamassa Öhlinsin

Öhlinsin omistava Tenneco on ilmoittanut myyvänsä jousitusvalmistajan Brembolle. Toteutuessaan viranomaishyväksyntää odottava yrityskauppa on Brembon historian suurin.

Tenneco, Inc. on kertonut päässeensä Brembon kanssa sopimukseen Öhlins Racingin myynnistä. Öhlins on johtava korkean suorituskyvyn jousituskomponenttien ja -teknologioiden valmistaja ja Brembo johtava korkean suorituskyvyn jarrujärjestelmien ja -komponenttien valmistaja.

– Öhlins ja Brembo sopivat hyvin yhteen. Tuotemerkki on maailmankuulu, liiketoiminta kestävällä pohjalla ja maine sekä kilparadoilla että kadulla vailla vertaansa, kommentoi Brembon hallituksen puheenjohtaja Matteo Tiraboschi.

Tennecon mukaan kyseessä on yhtiön strategisten prioriteettien edistmisen kannalta olennainen virstanpylväs. Brembo puolestaan katsoo, että Öhlinsin innovaatiolähtöinen toimintatapa tukee yhtiön pyrkimystä nousta tulevaisuuden liikkumisen edellyttämien ratkaisujen tarjoajaksi.

– On jännittävää avata uusia kasvumahdollisuuksia ja hyödyntää toinen toistemme vahvuuksia ja resursseja innovointiin ja entistäkin suuremman arvon toimittamiseksi asiakkailleme, toteaa Öhlins Racingin toimitusjohtaja Tom Wittenschlaeger.

Yritysosto on Brembon kaikkien aikojen suurin. Kauppahinnaksi kerrotaan 405 miljoonaa dollaria. Kaupan toteutuminen on tavanomaisia viranomaistarkastuksia vaille valmis ja sen odotetaan tapahtuvan vuoden 2025 alussa.  

Brembo on viime aikoina laajentanut toimintaansa huomattavin yritysostoin ja investoinnein. Vuonna 2021 yhtiö täydensi kaksipyöräisten jarrukomponenttien tarjontaansa hankkimalla omistukseensa SBS Fictionin ja J.Juanin. Kuluvan vuoden keväällä Brembo ilmoitti laajentavansa toimintaansa Thaimaahan moottoripyörien OEM-jarrujärjestelmiä valmistavan tehtaan muodossa. Brembo omistaa myös korkean suorituskyvyn vanteita valmistavan Marchesinin. Tällä hetkellä kaksipyöräisten liiketoiminta muodostaa noin 13 prosenttia Brembon liikevaihdosta.

Uusin numero