Imatranajo: Määrääkö Collin tahdin sadekelillä?

Sadekelin specialistina tunnetun Magnus Collinin osakkeet Imatranajon Superbike-luokan kilpailussa kasvavat selvästi, jos viikonlopun sääennusteet pitävät paikkaansa.

Imatran IRRC-osakilpailun Superbike-luokan voitosta on etukäteen luotu kaksintaistelu Mansaaren TT:n voittajan Peter Hickmanin ja Suomen Erno Kostamon välillä. Kostamo tuntee radan paremmin, mutta katuratakuskit oppivat tunnetusti nopeasti uusien ratojen metkut, joten Hickman on varmasti ainakin jo sunnuntaina kovin suosikki voittajaksi.

Jos kuivan kelin sijaan ajetaan sadekelillä kuten ennuste nyt vähän lupailee, niin kuljettajien väliset voimasuhteet saattavat muuttua paljonkin. Suomalaiskuskeista eniten mainetta sadekelin osaajana on kerännyt Magnus Collin, joka moottoriradoilla ajetuissa kilpailuissa on sadekeleillä noussut jopa häntäpään lähtöruuduista selviin voittoihin. Siksi Collinin nimi kannattaa painaa mieleen, jos Jarno Saarinen Circuit Imatralla ajetaan kilpailuja sadekelin vallitessa.

Magnus Collinilla on aikaisempaa kokemusta Imatranajosta, joten rata on valmiiksi tuttu. Mitä mieltä sadekelin tuomasta edusta on Collin itse?

-Moottoriradoilla joo, siellä ajan mielelläni sadekelillä, mutta täällä katuradalla ehdottomasti haluaisin ajaa kuivalla kelillä, toppuuttelee Collin. 25 astetta ja auringonpaiste olisi se paras sää tälle tapahtumalle, se olisi hyvä sekä kilpailijoille että yleisölle ja yleisömäärälle. Sadekelillä ei tuolla radalla näe juuri mitään kun ajaa ryhmässä ja toisten kilpailijoiden takana.

No silloin kannattaa ajaa muiden edellä, jolloin näkyvyys on taattu?

-No hyvä kun tuli puheeksi, niinhän se kannattaakin sitten tehdä, naureskelee Magnus Collin keskittyessään lauantaiaamuna päivän ensimmäisiin harjoituksiin.

Sääennuste näyttää Imatralle viikonlopuksi epävakaista säätä, mutta sadetutkan mukaan saderintama on repaleinen, eli sadetta joko saadaan tai sitten ei.

Uusin numero